Zeefdruk

Zeefdruk, voor verbluffend goede resultaten

Zeefdruk is een al eeuwen oude techniek met verbluffend goede resultaten. De drukmode van zeefdruk is gebaseerd op doordruk op vlakke ondergronden. Voor elke drukkleur wordt een zeefdrukraam gemaakt. Daarom leveren wij deze doeken/ vlaggen vanaf een oplage van 5 stuks. De verf of pasta wordt met behulp van een rakel door de zeef op de ondergrond gedrukt. Bij het drukken van vlaggendoek wordt de verf 100% door het doek gedrukt. De achterkant heeft dezelfde mooie volle kleur als de voorkant.

Bij zeefdruk wordt er gedrukt met PMS-kleuren. PMS-kleuren zijn kleurcoderingen die het bedrijf Pantone publiceert. PMS staat voor ‘Pantone Matching System’. Het is een eenduidige afspraak tussen alle partijen in de grafische industrie. Elke PMS-kleur kan worden gedrukt. Uw doeken/ vlaggen kunnen dus in uw eigen huisstijlkleuren worden gedrukt.

De drukmethode leent zich dan ook voornamelijk voor logo’s en beelden die bestaan uit volvlakken en duidelijk gescheiden kleuren. Zeefdruk is niet geschikt voor foto’s en kleurverlopen, hiervoor is digitaaldruk een betere methode.

U heeft een full-color logo? Geen probleem

Wanneer uw logo full-color is en u wilt een product bedrukken met PMS-kleuren, raden wij aan om de PMS-kleuren op te vragen bij de ontwerper van het logo. Als deze er niet zijn kunnen wij er bijpassende kleuren bij zoeken die de full-color waarden zo dicht mogelijk benaderen.

Heeft u toch nog vragen over het aanleveren van uw logo? Dan kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken. Ons telefoonnummer is 058 266 88 38. En natuurlijk kunt u uw vragen ook stellen via info@mastenenvlaggen.nl.

Dorpsvlag Ouddorp