FAQ

In onze FAQ geven wij antwoord op enkele belangrijke vragen en veelgestelde vragen.

Hoe bepaal ik de afmeting van mijn banier, vlag of wimpel?

Stelregel bij banieren is maximaal de halve hoogte van de mast waarin deze komt te hangen. Dus voor een mast van 6 meter lang zijn de banieren maximaal 300 cm hoog. De breedte van de banier hangt af van de lengte van de banierstang. Vaak is de verhouding breedte:hoogte 1:3. Dus bij een hoogte van 300 cm is de breedte 100 cm. Hiervan mag afgeweken worden. Elke maat banier is leverbaar. Dus ook afwijkende formaten. Vraag er gerust naar.

Een kleine mast van 4 of 5 meter leent zich goed voor een vlag van 150 x 100 cm of een wimpel van 175 of 250 cm. Voor een mast van 6 of 7 meter kunt u het beste aan vlag kiezen met het formaat 150 x 225 cm en een wimpel van 300 tot 350 cm. Een mast van 8, 9 of 10 meter kan het beste worden uitgerust met een vlag van 300 x 200 cm en een wimpel van 400 cm. 

Hoe kan ik mijn bestanden het beste aanleveren?

Als u in de gelegenheid bent vragen wij u zelf een drukbestand aan te leveren in het bestelproces. Bij voorkeur een PDF-bestand in hoge resolutie (drukwerkkwaliteit) met 1 cm afloop (zonder snijtekens of andere elementen buitenom). Denk er hierbij om dat de tekst in lettercontouren is omgezet. Stuur zo nodig de gebruikte lettertypes mee.

Als het ontwerp niet compleet is, dan kunt u het logo als .eps-bestand (of .ai-bestand) toesturen. Wilt u foto’s afgedrukt hebben, dan dienen deze van voldoende resolutie te zijn.

Ik heb geen drukbestand. Wat kan MastenenVlaggen.nl voor mij betekenen?

MastenenVlaggen.nl heeft een eigen designstudio. Stuur zoveel mogelijk informatie door. Op basis daarvan wordt uw bedrukkingsvoorstel gemaakt. Voor een meerprijs kunnen wij uw logo namaken of een ontwerp creëren. 

Wat is de levertijd van de producten?

De meeste producten hebben bij MastenenVlaggen.nl een levertijd van 5 – 6 dagen na akkoord. Vlaggen en banieren in zeefdruk hebben een levertijd van 10 werkdagen. Heeft u het bestelde product sneller nodig, dan kunt u in sommige gevallen ook kiezen voor een levering binnen 2, 3 of 4 werkdagen. Hoe korter de levertijd, hoe hoger de kosten.

Hoe gaan mijn banier, vlag en/of wimpel langer mee?

Laat jouw banier, vlag of wimpel bij windkracht 6 of hoger niet aan de mast hangen, maar haal deze binnen. Ook is het verstandig om beschadigde zomen op tijd te repareren. De levensduur van uw dundoek hangt af van diverse factoren: het materiaal, de frequentie van het uithangen, de locatie van de mast en de weersomstandigheden. Aan de kust is de levensduur van banier, vlag en wimpel beduidend korter dan in het binnenland. Vlaggen en banieren die permanent in uw mast hangen gaan gemiddeld zo’n 3 tot 6 maanden mee. Wimpels gaan 4 tot 12 maanden mee. Als u maar enkele keren per jaar uw dundoek uithangt, zal deze nauwelijks verweren. Wind is de belangrijkste oorzaak van slijtage. Zonlicht en regen doen de kleuren verbleken.

Op onze pagina over (storm)schade gaan wij verder in op schade aan uw product en hoe u dit kunt voorkomen.

Ik wil zelf een mast plaatsen. Waar vind ik instructies hiervoor?

Masten kunnen op diverse manieren geplaatst worden. Bijvoorbeeld door middel van een kantelanker of grondbuis. Op onze informatiepagina vindt u een overzicht van alle montage-instructies. Deze kunt u openen en downloaden, waarna deze eventueel geprint kunnen worden. 

Ik heb met spoed een product nodig. Hoe snel kan het?

Heeft u met spoed een product nodig, neem dan contact met ons op. Sommige producten kunnen geleverd worden binnen 2 werkdagen.