Heeft u te maken met (storm)schade?

Vervelend dat u schade hebt opgelopen aan uw vlag, banier, vlaggenmast of onderdelen daarvan. Wij bieden u graag oplossingen voor herstel. Op deze pagina vindt u tips om de kans op schade in de toekomst te voorkomen. Ook vertellen wij wat MastenEnVlaggen.nl voor u kan betekenen in geval van opgelopen schade.

Tips om de schade te beperken

  • De kans op slijtage is groter bij nat of winderig weer. En dat hebben wij hier in Nederland helaas maar al te vaak. De kans op schade voor grotere vlaggen is groter omdat deze meer wind vangen. Woont u dicht aan de kust of op een andere plek waar over het algemeen onstuimig weer geregeld de overhand heeft? Dan doet u er verstandig aan om voor een kleiner formaat vlag te kiezen.
  • Bij een voorspelde storm van windkracht 7 of hoger is het verstandig om je vlag of banier te strijken. Dit voorkomt onnodige schade.
  • Wanneer u een vlag binnen wilt halen en deze nat is, zorg er dan voor dat de vlag eerst goed is opgedroogd alvorens deze opgevouwen wordt. Zo voorkomt u verkleuringen of rafelrandjes.
  • Helaas heeft de zon ook invloed op de kwaliteit van uw vlaggen, banieren of wimpels. Op zomerse dagen met relatief veel zonuren kan uv-straling een verblekend effect hebben. De kwaliteit van betreffende vlag, banier of wimpel speelt hierbij natuurlijk een rol.
  • Is uw vlag of wimpel toe aan een goede wasbeurt? Let dan op het volgende. Plaats bij voorkeur de vlag in een waszak en was deze vervolgens op een maximale temperatuur van 40 graden. Gebruik daarbij een wasmiddel zonder bleekmiddel om verkleuringen te voorkomen. Hang na het wassen de vlag of wimpel weer op aan de mast of aan een waslijn. Na zo’n twee uur zal deze opgedroogd zijn. Strijk vervolgens de vlag op de stand waarmee katoen gestreken wordt.
  • Kies voor een mast die meedraait met de waairichting van de vlag. Door de vlag zodoende vrijer te laten waaien wordt de weerstand verminderd en daarmee ook de kans op slijtage.

Mijn mast is geknapt of zit scheef in het beton. Wat nu?

Wij hebben een herstelservice en kunnen op locatie de mast rechtstellen. Ook kunnen wij een nieuwe mast voor u plaatsen, vaak op hetzelfde kantelanker. Dit hangt af van het type.

Mijn vlag, banier of wimpel is kapot. Wat nu?

Met ons ruime assortiment aan vlaggen, banieren en wimpels is de kans groot dat uw vlag of wimpel ertussen zit. De standaardformaten die wij hanteren voor vlaggen zijn 150 x 100 cm en 100 x 70 cm. Voor wimpels hanteren wij de formaten 300 x 30 cm en 175 x 30 cm. Mocht het gewenste formaat hiervan afwijken dan is dat ook geen probleem. Wij zetten de benodigde vlag of wimpel graag voor u om op het gewenste formaat. Ook kunnen wij zelf een vlag of wimpel naar eigen wens voor u ontwerpen.

Begint uw vlag slijtage te ondervinden bij de randen? Controleer de zomen goed en wees rafeling voor door tijdig een reparatie uit te laten voeren. Wanneer het rafelen van de vlagranden eenmaal optreedt zal de slijtage alleen maar toenemen.

Mijn mastknop, banier, banierhouder of mastringen zijn stuk. Kunnen jullie mij helpen?

Geen zorgen! Wij kunnen alle onderdelen van een mast leveren.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.