Vlaggen info-pagina

1. Afmetingen vlaggen

Alle vlaggen zijn leverbaar in onderstaande afmetingen. Wilt u een vlag kopen van een ander formaat, neem dan contact met ons op. Wij maken geregeld vlaggen op in afwijkende formaten of proporties.

Voor op tafel of aan de boot:
 • 20 x 30 cm
 • 30 x 45 cm
 • 40 x 60 cm
 • 50 x 70 cm
i
Voor vlaggenstokken:
 • 70 x 100 cm vlaggenstok 150 cm
 • 100 x 150 cm vlaggenstok 200 cm
i
Voor vlaggenmasten:
 • 120 x 180 cm vlaggenmast 500 cm
 • 150 x 225 cm vlaggenmast 700 cm
 • 200 x 300 cm vlaggenmast 800 cm
 • 225 x 350 cm vlaggenmast 800 cm
 • 300 x 450 cm vlaggenmast 900 cm
i

2. Kwaliteit vlaggen

MastenenVlaggen.nl levert vlaggen in hoge kwaliteit en voor een scherpe prijs. De vlaggen worden gemaakt van 3-draads 115 grams glanspolyester. Elke vlag wordt rondom gezoomd en voorzien van een broekingsband. Het doek heeft een bedrukking in full-color en de vlaggen worden professioneel geconfectioneerd. De vlaggen voor vlaggenstokken zijn voorzien van lus en koord terwijl. De vlaggen voor vlaggenmasten zijn voorzien van clips.

3. Instructies bij het hijsen van meerdere vlaggen

Landen vlaggen
Als er meerdere vlaggen van andere landen worden gehesen, dan wordt de volgorde bepaald door de eerste letter van de landnamen in de Franse taal.

Provincievlaggen & Gemeentevlaggen
Wanneer u twee of meer vlaggen hijst, is de regel dat deze even groot zijn en op gelijke hoogte hangen. Als u twee vlaggen naast elkaar hijst, dan is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar de locatie van de vlaggen. Wilt u drie vlaggen hijsen, dan hoort de Nederlandse vlag in het midden te hangen. Als u tegelijkertijd een provinciale en gemeentelijke vlag naast de Nederlandse vlag wilt ophangen, dan moet de gemeentelijke vlag links, de Nederlandse vlag midden en de provinciale vlag rechts. Een uitzondering geldt als het om een gemeentelijke aangelegenheid gaat. In dat geval hangt de gemeentevlag rechts. Als u tegelijk ook vlaggen van andere landen hijst, dan wordt de volgorde bepaald door de eerste letter van de landnamen in de Franse taal.

Voor Dorps- en Stadsvlaggen en Streekvlaggen gelden geen officiële regels. Soms zijn er binnen een dorp afspraken gemaakt over het hijsen van de dorpsvlag. Bijvoorbeeld bij bepaalde evenementen of dorpsfeesten.

4. Levertijd vlaggen

Voor het leveren van vlaggen rekenen wij standaard 5 – 6 werkdagen. Als u haast hebt en de vlag binnen 2 – 3 werkdagen nodig hebt kunt u kiezen voor de snellere levering op de productpagina. Bij ons kiest u zelf de levertijd van uw product. Heeft de levering geen haast? Dan profiteert u van een lagere prijs. Heeft u de vlaggen nog sneller nodig? Dan kunnen wij de vlaggen binnen 24 uur bij u leveren. Voor de spoedlevering kunt u ons bellen op 058 – 266 88 38 of het contactformulier invullen.