Streekvlag Sonora

 19,50

    Heeft u vragen over onze vlaggen? Kijk dan op onze info-pagina.

 23,60 incl. BTW

Specificaties

Drukmethode:

Full-color

Materiaal:

Glanspolyester 115gr

Informatie over de vlag van Sonora

De vlag van Sonora is de officieuze streekvlag van de Mexicaanse streek en staat Sonora en in huidige vorm sinds onbekende datum in gebruik. De Sonorase vlag is wit van kleur en centraal voorzien van het bijbehorende wapen. Dit is het officiële symbool van de streek en werd aangenomen in 1944.

Het wapen bestaat uit een blauw wapenschild welke opgedeeld is in twee rechthoekige vlakken. Daarin zijn vijf elementen te zien die karakteristiek zijn voor Sonora. Zo bestaat de bovenste rechthoek uit drie driehoeken in de kleuren van de nationale vlag. In de witte driehoek staat een Yaqui-indiaan die een traditionele dans doet. In de groene driehoek is een berg te zien samen met een schop en pikhouweel. Deze afbeeldingen verwijzen naar de regionale mijnbouw. In de rode driehoek staan drie balen graan met een sikkel als symbolen voor de landbouw. De onderste rechthoek is geel en voorzien van de afbeeldingen van een koe, als verwijzing naar de veeteelt, en een kaart met de kustlijn van Sonora. Geel stelt het land voor en blauw de Golf van Californië. In de zee is een eiland te zien: Tiburón. Ook is er een vis te zien (een tonijn) als verwijzing naar de vangst ervan als belangrijkste economische activiteit.

Bijpassende wimpel

Naast de verschillende vlaggen kunt u hier ook de wimpel van Sonora kopen. Dit in verschillende formaten voor zowel mast als gevel.

Streekvlag Sonora bestellen?

U kunt een landen vlag, Nederlandse vlag, provinciale vlag, streekvlag, gemeente vlag of een stads- en dorpsvlag los bestellen of in combinatie met een wimpel en/of vlaggenmast. De vlaggen worden gemaakt van 3-draads 115 grams glanspolyester. Aan elke zijde wordt de vlag gezoomd.

Ander formaat nodig?

Dat kan! Wij kunnen deze vlag voor u omzetten in vele formaten. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vlag in het kleine formaat 30 x 20 cm te bestellen. Tevens is het mogelijk de vlag in het grote formaat 300 x 200 cm aan te schaffen.

Heeft u echter nog een ander formaat in gedachten? Geef dan uw gewenste formaat aan ons door! Dan kunnen we altijd kijken wat mogelijk is. U kunt ons bellen of neem online contact met ons op.

Meer lezen